engelska

Eggplant/Aubergine caponata PRINT RECIPE This classic Sicilian sweet and sour style ratatouille it’s meant to be served at room temperature or cold. Like most eggplant dishes, this gets better overnight. Total Time: 40 minutes Yield: 6 Ingredients 4 medium-size black eggplants/aubergines 3 large sticks of celery with leaves, cut into ½-inch pieces. 100 g of pitted green olives 1 tablespoon of capers, rinsed and drained 1 tablespoon of pine nuts 1 cup of canned or bottled crushed tomato 1/4 glass of white vinegar 1 tablespoon of sugar (10 g) 10 leaves of basil 50 g of peeled almonds (optional) 1 onion 1 tablespoon of raisins, soaked in warm water and drained (optional) Salt and pepper Extra virgin olive oil Instructions Wash the eggplant/aubergines and cut them into ½-inch cubes. Using plenty of hot oil, cook the eggplant/aubergines in two batches, turning a few times (10-15 minutes each batch). When they are golden and soft, drain them on kitchen paper. Set aside. In the same pan, gently stir-fry the onion and half the chopped celery in 5 tablespoons of oil (5 minutes). Do not let this brown. Add the tomato, basil leaves, olives, capers, pine nuts and the raisins. Season with salt and pepper and cook for 10 minutes over a medium heat. Pour in the vinegar and add the sugar; stir and allow to evaporate a little (1 minute). Add the cooked aubergines and the other half of the chopped celery to the sauce; reduce on a medium heat for 1-2 minutes and turn off the heat. Allow to cool. Serve the caponata cool or chilled, sprinkled with toasted and chopped almonds if you like.

svenska

Aubergine/aubergine caponata SKRIV UT RECEPT Denna klassiska sicilianska sötsyrliga ratatouille är avsedd att serveras vid rumstemperatur eller kall. Som de flesta auberginerätter blir detta bättre över natten. Total tid: 40 minuter Utbyte: 6 Ingredienser 4 medelstora svarta auberginer/auberginer 3 stora selleristavar med blad, skurna i ½-tums bitar. 100 g urkärnade gröna oliver 1 msk kapris, sköljd och avrunnen 1 matsked pinjenötter 1 kopp krossad tomat på burk eller flaska 1/4 glas vit vinäger 1 matsked socker (10 g) 10 blad basilika 50 g skalad mandel (valfritt) 1 lök 1 matsked russin, blötlagda i varmt vatten och avrunna (valfritt) Salt och peppar Extra virgin olivolja Instruktioner Tvätta auberginerna/auberginerna och skär dem i ½-tums tärningar. Använd rikligt med het olja och koka auberginerna/auberginerna i två omgångar, vänd några gånger (10-15 minuter varje sats). När de är gyllene och mjuka, låt rinna av dem på hushållspapper. Avsätta. I samma panna, fräs försiktigt löken och hälften av den hackade sellerin i 5 matskedar olja (5 minuter). Låt inte detta bruna. Tillsätt tomat, basilikablad, oliver, kapris, pinjenötter och russinen. Krydda med salt och peppar och koka i 10 minuter på medelvärme. Häll i vinägern och tillsätt sockret; rör om och låt avdunsta lite (1 minut).Tillsätt de kokta auberginerna och den andra hälften av den hackade sellerin till såsen; minska på medelhög värme i 1-2 minuter och stäng av värmen. Låt svalna. Servera caponatan svalt eller kyld, strö över rostad och hackad mandel om du vill.

Oversatt.se | Hur använder jag den engelska-svenska översättningen?

Glöm inte att följa grammatiken och kursplanen för texten du vill översätta. En av de viktiga punkterna som användarna bör vara medvetna om när de använder ordlistan för NorskEngelsk.com är att orden och texten används när översättningen lagras i databasen och delas med andra användare i innehållet på webbplatsen. Var därför medveten om problemet i översättningsförfarandet. Om du inte vill att dina översättningar ska publiceras i innehållet på webbplatsen, kontakta oss på →"Kontakta". Relevanta texter kommer att tas bort från webbplatsens innehåll så snart som möjligt.


Sekretesspolicy

Tredjepartsleverantörer, inräknat Google, använder cookies för att visa annonser baserat på användarnas tidigare besök på din webbplats eller andra webbplatser. Med hjälp av annonscookies kan Google och dess partner visa annonser baserat på användares besök på dina och/eller andras webbplatser. Användarna kan välja bort visning av anpassade annonser under Annonsinställningar. (Alternativt kan du ge användarna möjlighet att välja bort tredjepartsleverantörers cookies för anpassade annonser genom att besöka www.aboutads.info.)